11/01/2021

Getest door Sanne Mouha voor HLN

Sanne Mouha van HLN testte onze Healthy-box

Héél veel groenten en goede voedingswaarden.

Bo, bezielster van de kleinste foodboxspeler op de markt, worstelde zelf jaren met haar gewicht, tot ze koolhydraten schrapte. Daarom lanceerde ze deze koolhydraatarme box met pure ingrediënten, zonder toegevoegde suikers en vol eiwitten. Glutenvrij ook en drie op de vier gerechten zijn lactosevrij. Rijst, brood, aardappelen of pasta komen er niet aan te pas. Zo'n 80 procent van de gerechten passen bij een ketogeen dieet.

GERECHT: Kabeljauwhaasje met groentenfrietjes en knolselderpuree

DIT ZEGT DE EXPERT: "Alle voedingswaarden zitten goed, ook de calorieën. Geen koolhydraten, maar in ruil krijg je héél veel groenten. Zelf beschouw ik koolhydraten niet als de grote vijand.
Voor mij horen ze bij een gebalanceerd dieet. Net zoals bij de Sana-box zou het fijn zijn mochten de vezels en calorieën op de fiche staan."

DIT ZEGGEN WIJ: "Groenten vermommen als frietjes is altijd een goed plan, zelfs al probeert de kleinste eter er zoveel mogelijk wortelfrietjes uit te pikken en laat ze de pastinaak links liggen. De combinatie vis en knolselderpuree werkt, en het restje puree wordt ook 's anderendaags met smaak verorberd. Alle frietjes zijn uiteraard op. De receptenfiche is basic, maar bewijst dat hier geen groot concern achter zit."