14/02/2019

Tineke van Lifestylebooking testte de Healthy-box

Getest

 

Wil jij ook gezonder eten en afslanken? “Graag, maar hoe?”, luidt het vaak. Bo van Health in a Box worstelde ook met deze vraag en zocht naar makkelijke manieren om gezonde gerechten snel op tafel te zetten. Ze kwam op het idee van Health in a Box, een koolhydraatarme maaltijdbox met bijhorende recepten. Zo is gezond koken, een eitje. Ik mag deze Healthy-box uittesten voor Lifestylebooking.

Health in a box, gezonde voeding in een doos met verse producten, veel groenten, eiwitten en zonder koolhydraten. Dat mag je verwachten van deze foodboxen die Bo met zorg samenstelt voor een gezonde levensstijl. Met Health in a box wil ze een hulpmiddel bieden om op een gezonde en makkelijke manier te koken. Dankzij de koolhydraatarme gerechten verlies je vanzelf ook kilo's en helpt het om af te slanken.

Waarom kiezen voor Health in a box?

  • Koolhydraatarm en eiwitrijk
  • Verse, kwalitatieve en pure ingrediënten
  • 100% vrij van toegevoegde suikers
  • Van nature glutenvrij
  • 3 van de 4 gerechten zijn lactosevrij 
  • Gebruik van gezonde vetten
  • Belgisch familiebedrijf

Maandagavond. De bel gaat. En daar is ie dan, mijn Healthy-box. Ik kijk op de klok, en de uurindicatie die ik ontvangen had klopt. Een leuke foodbox vol gezonde ingrediënten en recepten om koolhydraatarm te koken. Ik neem hem in ontvangst van de koerierdienst. De box voelt koel aan. Ik ben benieuwd en open de doos. De verse groentjes zijn netjes verpakt in papieren zakken. Vlees en vis in gesloten verpakkingen. Een losse ajuin, paprika en knoflookteentjes verspreid in de box. Zakjes met kruiden netjes gelabeld. En een kruidentasje met verse groene kruiden. Enkele basisingrediënten zoals peper, zout, boter of olijfolie gebruik je uit je eigen voorraadkast.

Je hoeft geen boodschappen te doen, recepten te zoeken of chef-kok te zijn

 

Het valt mij op dat alle producten netjes verpakt zijn en indien nodig gelabeld. De receptenfiche zit er bij, waarop alles duidelijk vermeld staat. Welke ingrediënten voor welke gerechten dienen, de hoeveelheden, aangeduid per persoon en de bereiding in verschillende stappen. Online kun je ook alles netjes terug vinden op de website www.healthinabox.be. Ik werp al vlug een blik op de groenten en recepten. En ik ben benieuwd wat ik ermee kan doen. Enkele typische Vlaamse winterse gerechten met spruiten, witloof en tomaten. Dit zal mij wel lukken. Maar ook een Oosters geïnspireerd wokgerecht met kip en kokos. En het voor mij onbekende Shakshuka, Mediterraans geïnspireerd.

Serranotaartje met ei en geitenkaas

Het serranotaartje met ei en geitenkaas springt als eerste in het oog. De stappen zijn duidelijk en makkelijk. Slechts 15 min. voorbereiding en 20 à 25 minuten in de oven, dus ideaal. Dit lukt mij wel over de middag. Ik begin er meteen aan en leg alle ingrediënten netjes klaar. Wat heel gemakkelijk is, want ik hoef niet ver te zoeken. Noch erover na te denken. Zelfs de kruiding is toegevoegd. Een kwartiertje later, zit het al in de oven. Ik zet mijn timer op 15 min. om te controleren. De taartjes zijn mooi gerezen, maar kunnen nog wel een beetje bruinen. De geur komt mij al tegemoet en ruikt heerlijk. Na 5 min. haal ik mijn hartige muffins uit de oven. 

Gemakkelijk, snel en lekker licht

Ze komen makkelijk uit het vormpje en de serranoham is krokant zoals beloofd. De taartjes smaken lekker en licht. Misschien had ik beter wat minder zout gebruikt, want de serranoham voegt ook al een zoute toets toe. De portie is ook gepast, ik heb een voldaan gevoel nadien. Je kunt eventueel nog aanvullen met een slaatje, voor wat extra groentjes. Maar verder prima en gezond. Ik plan de andere recepten in voor de rest van de week. Een vispapillot met gebraiseerd witloof en paprika. Kip met spruitjes, champignons en kokos in de wok. En Shakshuka, een stoofpotje met kruidige tomatensaus met eitjes erin verwerkt. Stuk voor stuk heerlijk geurende gerechten die met smaak binnen gaan.

Health in a Box, dit smaakt naar gezond, lekker en meer

Dit waren enkele verrassende en originele gerechten met veel groentjes. Bo heeft er steeds haar eigen touch aan gegeven. En dat zie en proef je. Op sommige ideeën zou je zelf nooit komen, waardoor je groenten op een andere manier leert klaar maken. En je hoeft helemaal geen chef-kok te zijn. De recepten zijn stap voor stap uitgeschreven en makkelijk te volgen. Je deelt zelf je week in wanneer je welk gerecht maakt, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt. Alle ingrediënten zijn vers en kwalitatief zodat ze voldoende lang houdbaar zijn.